We moeten hier weg.

Na vier nachten kenden we zo ongeveer het hele hostel. Het leek net één grote vriendengroep en het was veels te gezellig. In het hostel, op het strand, bij het kampvuur en in de strandclubs.. Oh wat was het gezellig..


Veels te gezellig, maar wel alleen nadat de eerste happy hour was geweest. Daarvoor was meer dan de helft niet wakker of sprak niemand met elkaar door de verschrikkelijke katers. In de middag liep eigenlijk iedereen maar een beetje als zombies langs elkaar heen. Schuivelend, langzaam, stil. Ik zat dit zo eens te bekijken vanaf m’n grote hemelbed naast het zwembad en eigenlijk was het ook belachelijk ook. De kater werd verholpen met twee grote pullen slushies en dan waren de grappen, de praatjes en de gezelligheid weer terug. Overdag wachten we op de nacht om dan vervolgens naar de klote te gaan. En hoe leuk die nachten dan ook waren, was het nu genoeg geweest! Ik bedacht me dit resoluut, maar Mancora is moeilijk uit te komen. Er is iets wat je daar houdt. Het is misschien de kater die er voor zorgt dat je ook vandaag weer geen busticket op tijd kunt boeken, het zijn misschien de (strand)feestjes die elke avond weer nèt iets leuker zijn dan de vorige en voor vele mensen hier is het ook de goedkope en schijnbaar goede drugs waardoor iedereen ‘s avonds dus wel gezellig wordt. Voor ons was het vooral de kater, het mooie weer en de sushi. Elke avond hebben we sushi gegeten voor omgerekend nog geen 10 ekkies de man. Nog nooit at ik zulke verse vis als hier langs de pier van Mancora. Schalen vol totdat we niet meer konden.  De vissen die we eerder spartelend vol medelijden aankeken werkten we nu dagelijks in grote getale weg. De tonijn viel uit elkaar van je stokje zo vers. Het water loopt me weer in de mond en ik ben in staat een bus terug te nemen naar Mancora. Ik doe het niet, omdat ik weet dat ik er dan weer blijf hangen. Want zoals men al had gewaarschuwd: het is moeilijk om Mancora te verlaten, maar na vele pogingen is het op dag 5 gelukt en hadden we een nachtbus naar een ander surfdorpje, Huachaco. Een stuk rustiger en veel onschuldiger, maar met zon en strand. Perfect voor drie meisjes die willen ontsnappen aan de verleidingen van Mancora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

MORE TIPS AND ADVENTURES?

Sign up for our newsletter! And if you up now, you also have a chance on winning one of the "500 hidden secrets" city trip guides of Luster!

You have Successfully Subscribed!